Yılbaşı Sofralarınız İçin En Lezzetli Alternatifler Cumba’da!

Cumba Selection ile Sevdiklerimizle En Güzel Yılbaşı Sofralarında Buluşuyoruz

Yılbaşlarını özel kılan en güzel anlar sevdiklerimizle birlikte sofralarımızda geçirdiğimiz zamanlardır. Cumba Selection’ın tabak ve kâse takımları, çatal bıçak setleri ve servis ürünleriyle en güzel Yılbaşı sofraları için hiçbir eksiğiniz kalmasın!

İşte sizler için hazırladığımız Yılbaşı yemeği tarifleri.

Badem Çorbası

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biridir. Hem de yapması düşündüğünüzden çok daha kolay.

Tarif İçin Malzemeler

250 ml tavuk suyu, 250 ml süt, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 130 gram çiğ badem, 1/2 çay kaşığı yenibahar, tuz ve karabiber

Hazırlanışı

Bademlerden 2 yemek kaşığı kadarını ince ince doğrayın, kalanın rondodan un ufak olacak şekilde geçirin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Kızınca unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Daha sonra un ufak olan bademleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Önce sütü, ardından tavuk suyunu karıştırarak azar azar ekleyin. Yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip çorbanızı kaynama noktasına getirin. Altını kısıp 10-15 dakika pişirin. Kalan tereyağı ile ince doğradığınız bademleri bir tavada kavurup çorbanın üzerini süsleyin.

Yılbaşı Hindisi

Bütün hindi eti ülkemizde genellikle Yılbaşı zamanı marketlerde daha sık görülse de aslında yıl boyu tüketmemiz gereken oldukça sağlıklı bir protein kaynağıdır. Bu tarifte zahmetsiz ve çok kolay bir şekilde bütün hindi nasıl pişirilir, sizlerle onu paylaşıyor olacağız.

Tarifi İçin Malzemeler

1 bütün hindi, birkaç defne yaprağı, 1 adet limon, tuz, zeytinyağı, karabiber ve kekik

Hazırlanışı

Hindiyi güzelce yıkayıp temizledikten sonra kurulayalım. İçine defne yaprakları yerleştirelim. Defne yaprağı hindiye hoş bir koku ve lezzet katacaktır. 1 adet limonu dilimleyip hindinin içine yerleştirelim. Isıya dayanıklı bir iple hindinin butlarını birbirine bağlayalım. Böylece pişerken açılmayacaklar. Üzerine zeytinyağı gezdirerek elimizle yayalım. Karabiber, tuz ve kekik serperek elimizle her yerine sürelim. Büyük boy fırın poşetinin içerisine hindiyi yerleştirelim. Varsa pişirme termometresini üzerine saplayalım. Poşetin ağzını kapatıp kürdan veya sivri bıçak ucuyla delikler açalım. 180 derece önceden ısıttığımız fırında 2 saat pişirelim. Termometre içindeki buton yukarı fırladığında hindiniz pişmiş demektir. Fırını kapatınca 15-20 dakika daha fırında bırakmak hindinin suyunu içine çekmesi ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Fırın poşetinden çıkardığınız hindiyi dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Ispanaklı Pasta

Yılbaşı’nın konsept renklerinden yeşil, kırmızı ve beyazı tek tarifle sofranıza taşıyacağınız ıspanaklı pasta tarifi!

Tarifi İçin Malzemeler

300 gram ıspanak, Yarım çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 4 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 2,5 su bardağı un

İçi için;

Vişneli hazır sos kullandım (isteğe göre)

Kreması için;

3 paket krema

1 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip rondodan geçiriyoruz. Kekimiz için yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz, ıspanaklı karışımı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip ıspatula yardımıyla karıştırıp tepsiye kek harcımızı döküyoruz. 180 derece fırında 40-45 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz (her fırın farklı pişirebilir, ona göre ayarlayın) Kremayı pudra şekeri ile karıştırıp sert bir kıvam alınca tamamlayıp dolapta soğuması için bekletiyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra üzerinden ince bir şekilde kesiyoruz, aldığımız üst tabakasını rondodan geçirip toz haline getiriyoruz. Kekimizi pasta çemberine alıyoruz, vişneli sostan ekleyip kremasını koyuyoruz, üzerine toz haline getirdiğimiz kekimizden koyup tamamlıyoruz, dolapta 2-3 saat dinlendirip dilimleyip servis edebilirsiniz.

Sizler de yılbaşında sevdiklerinizle birlikte güzel bir akşam yemeğinin hayalini kuruyorsanız Cumba Selection ürünlerini gözden geçirmeyi unutmayın. Şimdiden iyi yıllar!