Daha Sağlıklı Bitkiler, Daha Şık Evler

Bitkilerimiz evlerimizde yer alan, bizlere doğal ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmamızı sağlayan en önemli öğelerdendir. Yeşilin tonlarını her daim evinizde yansıtmak için zengin tasarımları ve kullanışlı yapılarıyla Cumba Selection’ın saksıları %20’ye varan indirimlerle sizlerle.

Evinizde ne tarz mobilya seçimleri yaptığınız fark etmeksizin Cumba Selection’ın geniş renk skalasına sahip saksı seçkileri, çeşitli boyutlarıyla her bitki için sağlıklı bir büyüme ortamı oluşturuyor.

Bir ev aksesuarı olması dışında saksılar her 2-3 senede bir bitkinizin sağlığı için değiştirilmelidir. Zamanla köklerde biriken zararlı bileşenler, bitkinizin saksının boyutuna göre büyüme sınırlarına ulaşması gibi etkenler sebebiyle değişim yapmalısınız. Saksı değişimi hassas bir işlemdir ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Öncelikle bitkiniz 2 gün önce sulanmış olmalıdır. Sonrasında dikkatlice bitkinizi destekleyerek saksıyı ters çevirin ve yandan hafifçe vurarak bitkinizi çıkarın. Bu esnada dolanmış kökleri açıp çürümüş olanları temizledikten sonra biraz taze toprak ekleyerek yeni saksınıza yerleştirebilirsiniz. Toprak tamamen nemleninceye kadar sulayın ve bitkinizi bir süre yarı gölgelik bir alanda dinlendirin.

Daha sağlıklı bitkiler, daha şık evler için Cumba Selection’ın en yeni saksı modellerini incelemeyi ve sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.