Bodrum-Yalıkavak Yazlık Ev Projesi

Bodrum Yalıkavak’ta iç ve dış dekorasyonu Cumba Selection imzalı iki katlı bir taş evdeyiz.

Kullanılan tüm mobilya ve aksesuarlar Cumba imzalı olup, özel üretim ve ithal tasarımlara yer verilmiştir.

Evin dis cephesi korunarak ev tümüyle yeniden planlanladık. Oda ve banyo sayilari arttirildi, yeni bir mustemilat bolumu ve evden ayri bir misafir evi eklendi. Bunlara ek olarak evin genel mimarisinde tas evin verdigi isik ve yukseklik kisitlamalarini goz onune alarak, evi daha ferah ve dış mekanla daha bağlı bir şekle sokmak icin önemli planlama degisiklikleri yapildi. Evin ana salon bölümünde kullanılan demir kirişler ve basık tavan sistemlerinde malzeme ve tavan tasima sistemleri degistirilerek evin daha aydinlik ve akıcı bir hale gelmesi sağlandı.

Yalın ama zamansız, etnikle moderni karıstıran malzemeler, tasarım hatları ve detaylar kullanılmasına özen gösterildi. Evin ana taş mimarisine uygun ama yeni malzemeleri tas mimariyle birleştiren bir tasarım uygulandı.

Evin ic mimarisinde naturel ve farkli dokularla, metalik ve ahsap malzemelerin ahenkli bir sekilde yan yana getirilmesine özen gosterildi. Zaman zaman esprili ogeler secilerek ic mimarinin uyumunu kırma yolunda aksesuarlar eklendi. Evin tum dolap, kapi, gecis ve saklama alanlari detayli bir sekilde tasarlanip genel akışı bozmayacak şekle getirildi. Seçilen mobilya ve formlarda kendi ozelligini koruyan ancak evin dogal ahengini bozmayan tasarimlar uretildi ya da şeçildi. Degisik ahsap kaplamalar, boya dokuları ve farkli tas uygulamalari yapıldı.

Oda içi banyolara geçişlerin odadaki genel ahengi bozmamasına, banyolara ayrılan bölgelerde çok geniş alanlar olmadan da rahat ve efektif bir kullanım sağlanmasına ve her şeyden önemlisi evin her yerinde küçük detaylar ve tasarımlarla olağanın dışına çıkarak farklı ve rahat mekanlar yaratılmasına dikkat edildi.

Evdeki aydınlatmalar yüksek tavanlara uygun ancak mekanı en iyi şekilde aydınlatacak şekilde seçildi. Odalarda hem aydınlık hem loş ambians yaratacak aydınlatma oluşturulmasına özen gösterildi.

Ön ve arka bahceler evin en cok zaman geçirilen yerlerinden biri. Özel üretim yemek masası dikkat çeken detaylar arasında.